Hier zou de fietsenstalling moeten komen.
Hier zou de fietsenstalling moeten komen.

EVB-fractie houdt vast aan bewaakte fietsenstalling

Algemeen

BARENDRECHT – De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) is verbaasd over het plan van het college om bij de Middenbaan een fietsenstalling te openen, bewaakt door een camera.

De raadsleden Hans Heiden en Cicilia Rijsdijk schijven in een brief aan het college dat ze op zich blij zijn met een fietsenstalling. “Echter, deze kan volgens onze fractie de naam bewaakt niet dragen.”

“Een camera die beelden opneemt en bij diefstal gevorderd kunnen worden door de politie valt niet onder bewaking”, schrijven ze.
“Uiteraard kunnen de beelden alleen gevorderd worden indien er voldoende politiecapaciteit is. Ervaringen met ‘bewaakte’ fietsenstallingen in onze gemeente, zoals bij het NS station geven ons niet het vertrouwen dat onze inwoners hier hun fiets veilig kunnen stallen. Recentelijk zijn er wederom vele fietsen vernield bij het NS station en zeer recentelijk zijn er wederom accu’s van elektrische fietsen ontvreemd. Ook deze stallingen worden bewaakt middels camera toezicht.”

Heiden en Rijsdijk willen van het college weten of er onderzoek is gedaan naar bewaking. Daarbij zouden bijvoorbeeld vrijwilligers, vluchtelingen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden ingezet. Ze vragen of het college contact heeft gehad met ondernemers die het project zouden willen steunen. Tenslotte willen ze weten wat de kosten zijn van de camerabewaking.

“Wij zien graag een bewaakte fietsenstalling met personele bezetting”, aldus de EVB-raadsleden.

Advertenties uit de krant