Dennis Boom.
Dennis Boom. Foto:

Dennis Boom, eigenaar SPRUIT eten & drinken, overleden

Algemeen

BARENDRECHT - Dennis Boom, onder meer eigenaar van SPRUIT eten & drinken in gebouw Het Kruispunt  is zaterdag door een noodlottige ongeval om het leven gekomen. 

De 55-jarige ondernemer was een bekend en graag gezien persoon in Barendrecht. Hij woonde al ruim 25 jaar in deze gemeente, had verschillende bedrijven en een enorm netwerk aan vrienden en relaties.

Boom maakte zijn zakelijk succes als franchise- en retailnemer van Bruna, Délifrance en KFC. Onder deze namen had hij verschillende vestigingen, hij was actief in het vastgoed in Den Haag, was docent aan een horecaopleiding en bij Koninklijke Horeca Nederland zat hij in de landelijke ledenraad en was hij toezichthouder bij het aanverwante pensioenfonds. De markante persoonlijkheid was ook maatschappelijk betrokken. In 2021 deed hij namens Forum voor Democratie mee aan de Tweede Kamer-verkiezingen. Als nummer twaalf op de lijst van Thierry Baudet behaalde hij toen net geen zetel.

In de zomer 2019 kreeg Dennis Boom bekendheid in Barendrecht als de nieuwe horeca-exploitant in Het Kruispunt. Hij nam de aandelen over van Leender Steijger. Boom wist nieuwe impulsen aan SPRUIT eten & drinken te geven, maar ook deze horecagelegenheid werd vanaf 2020 geraakt door de coronacrisis.

De laatste maanden exploiteerde de altijd even energieke en vriendelijke ondernemer de franchiserechten van het merk Délifrance in Nederland en België. Hij deed dat met veel inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Het maakte hem ook geliefd bij zijn personeel.

Dennis Boom laat een vrouw en kinderen achter en wordt in besloten kring begraven.

Advertenties uit de krant