Wethouder De Hoop mag de ‘tunnel’ openen in de heg die door De Groene Duiker is onderhouden. Links Berdien van Everdingen.
Wethouder De Hoop mag de ‘tunnel’ openen in de heg die door De Groene Duiker is onderhouden. Links Berdien van Everdingen. Foto:

Kleine Duiker start eigen zorgtak

Algemeen

BARENDRECHT – De Groene Duiker biedt mensen een beschermde werkplek in het groenonderhoud. Op donderdag 21 maart is deze stichting officieel gestart op De Kleine Duiker.

“Bijna 25 jaar geleden is De Kleine Duiker gestart als levend landbouwmuseum. Tegenwoordig is het een recreatieboerderij met een educatieve en een recreatieve tak”, zo legde Cees Silvis bij die gelegenheid uit. Hij is voorzitter van De Kleine Duiker.

Op de boerderij zijn twee zorgaanbieders actief. Humanitas heeft hier dagactiviteiten met eigen begeleiding. Horses & Co geeft hier speciale paardrijlessen voor de doelgroep tot 18 jaar.

Omdat er behoefte aan is en om de financiële positie van De Kleine Duiker te versterken, start de boerderij nu een eigen zorgtak: stichting De Groene Duiker. Hiermee richt men zich op volwassenen die bij hun werk in de groensector begeleiding nodig hebben. “Er is werk genoeg”, weet Cees Silvis. “We hopen dat het een sterke stichting wordt die een bijdrage levert aan dit hele erf.”

De Groene Duiker is een aparte stichting en heeft op de boerderij de zelfde positie als de twee andere zorgaanbieders. De leiding is in handen van Berdien van Everdingen, voorheen beheerder van de boerderij. Er wordt met een kleine groep, bestaand uit niet meer dan zes mensen en een begeleider.

De eerste klus voor De Groene Duiker was het vlechten van heggen op De Kleine Duiker. Er wordt samengewerkt met het bedrijf GKB. Voor hen voert de nieuwe stichting binnenkort werk uit bij de Gaatkensplas.

“Laten we er iets moois van maken”, zei directeur Arjan Kraaijeveld van GKB. Namens het bedrijf bood hij Berdien van Everdingen een bordje aan met het logo van De Groene Duiker.

Wethouder Miranda de Hoop is blij met de start van de nieuwe stichting. Zij benadrukt het belang van de werkplekken die De Groene Duiker biedt. “Het hebben van een plek waar je je thuisvoelt helpt ontzettend om jezelf te kunnen ontwikkelen.” Ze hoopt dat meer bedrijven en organisaties hiermee aan de slag gaan.

Degroeneduiker.nl

Advertenties uit de krant